cultural awareness programma

cultural awareness trainingen

Loop je als organisatie tegen de uitdaging aan dat culturele verschillen leiden tot miscommunicatie en inefficiënte samenwerking? Herken je verlies van productiviteit door misverstanden die voortkomen uit culturele verschillen? Wil je als organisatie specifiek bouwen aan intercultureel talent voor duurzame relaties?

Dan kan het Cultural Awareness Programma van BOOSTER je hierbij helpen.

Cultureel bewustzijn is in een steeds meer geglobaliseerde wereld essentieel voor succes. Het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken met mensen van diverse culturele achtergronden kan het verschil maken tussen falen of floreren.

Een Cultural Awareness Programma kan je helpen deze cruciale vaardigheden te ontwikkelen en draagt bij aan interculturele competentie ontwikkeling.

cultural awareness trainingen

onze aanpak

Onze aanpak is altijd een op maat gemaakt programma aangepast aan de specifieke behoeften en context van jouw organisatie. Zo'n programma bestaat uit 1 of meerdere sessies of workshops met passende interactieve werkvormen. Daarbij wisselen we theorie af met praktische oefeningen zoals reflecties, quizzen, discussies en casestudies.

We werken volgens Darla Deardorff's Intercultural Competence Model en bouwen aan:

  • Kennis en begrip: zoals culturele normen en waarden, sociale formaliteiten en etiquette
  • Vaardigheden: zoals observeren en luisteren
  • Attitude: voor een open, nieuwsgierige en respectvolle houding

Het ontwikkelen van interculturele kennis, vaardigheden en attitude draagt bij aan meer flexibiliteit, aanpassingsvermogen en empathisch vermogen.

Zie jij als organisatie het belang van het versterken van teams op het gebied van interculturele competentie? En ben jij klaar om jouw organisatie naar een hoger niveau van cultureel bewustzijn te tillen?  Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een openhartig gesprek over hoe we samen kunnen bouwen aan cultureel bewustzijn.

Samen Sterker naar de Top!